Maja skriver♥

Sorry att jag inte bloggar just nu,Men min bror låter mig inte ha hans data och min egen är sönder.
Om jag kunde skulle jag bloggat ett inlägg nu, men min bror sa att jag får ha den en jätte snabbis.
Dumma storebror!!
XOXO Maja Lundahl♥

Mineralfoundation?

Lite fakta om minerlafoundation...
Något som har kommet som en trend är att ha minerlafoundation en mineralfoundation passar inte alla. Om du har väldigt torr hy ska du undvika att använa det.
Skillnaden mellan en vanlig foundation och en mineralfoundation är att en mineralfoundation är i puderform. Den hjälper huden och känns mycket tunnare, lättare, renare än en vanlig flytande foundation. Vissa minerlfoundations kan du till och med sova med utan att det påverkar huden. Alla mineralfoundations är dock inte bra och kan innehålla ämnet bismuth som är till i syftet att göra huden skimmrande och glansig. I själva verket så ger bismuch ofta hudirritationer. En mineralfoundation är förövrigt gjort av högrenade mineraler och har oftast väldigt få ingridienser, och oftast inga farliga konserveringsämnen som parabener. En minerafoundation har ''långt utgångsdatum'' och håller sig längre än en vanlig. Den håller sig på plats hela dagen och du behöver ta ytterst lite för att täcka hela ansiktet vilket gör att foundationen räcker mycket längre än vad en flytande skulle gjort.
Såklart finns det bra saker med flytande foundation med, en flytande foundation kan vara bra att använda på vintern då man kanske är torr. Men alla är ju inte det och mineralfoundation kan passa vissa hela året om.

Tänk alltid ''man får vad man betalar för''och det gällen nästan all sorts smink. Om du vill ha en bra foundation så kan det kosta. Ett tips är att kolla runt på internet och fråga folk vad de rekommenderar, och vad som har fätt bra i betyg i tester.






Mea skriver!

Hejsan folket!
Grejade lite med sminket innan och gjorde en svart/guldig sminkning, verkligen inte nöjd men jag hade så dåligt samvete för att jag inte bloggat så jag slängde ihop något snabbt, orkade inte anstränga mig lixom..^^

Maja skriver♥, VECKANS FAVORIT

Min favo,får så mjuka läppar, verkligen veckans favo! kostar 60:-
bästa köpet♥

Maja skriver♥

En sminking jag har idag 
XoXo Maja Lundahl♥

Mea skriver

Hej!
Sorry för dåligt update, har faktist ingen speciell andledning till det, bara skolan då...
Men här kommer ett väldigt bra tips för er som vill bli bättre på att lägga makeup. Nämligen att kolla på klipp på youtube! Ett jättebra sätt att lära sig, har lärt mig massor från youtube. Min favorit youtube-guru är ju såklart Michelle Phan, men tätt inpå kommer Lisa's kanal som har verkligen fantastiskt bra videos. här är ett exempel på en av hennes senaste video:
Klcika gärna in på hennes kanal, hon har massor av tips och fina sminkningar man kan kolla på! :)

Maja skriver♥

Ett Tips till er alla♥
Har ni någon gång plattat håret och bara känner hur det drar i håret och ah,
det känns inte alls bra för det sliter på håret?
Använd alltid en värme spray,jag föredrar loreal,den kostar runt 80-100 kr. Håret blir mycket lenare och inte lika slitet,Det är verkligen värld pengarna, var rädd om ditt hår!
Ps..Sparya inte håret för mycket och för nära, då blir det bara blött!
Xoxo Maja Lundahl

Svamp eller Pensel?

Hej
För tillfället använder jag inte foundation, det gjorde jag mera innan men till alla er som använder flytande foudation så har ni här något att se över...


Det finns 2 olika sätt att applicera foundationen, använda svamp eller foundationpnsel.
-
jag har testat båda dessa sätt och jag skulle vilja säga att om man har en foundation BÖR man ha en foundationpensel. För att svampar suger! Bokstavligt talat. Din makeupsvamp må vara billigare än en pensel men den suger åt massor av foundation så det blir inte billigare när du måste springa och köpa ny fundation hela tiden för att din andra tar slut snabbare, pga din makeupsvamp.Med en pensel bilr det mycket finare och jämanre reslutat än att använda en svamp.
Glöm bara inte att tvätta penseln minst 2 gånger i vecka!!, Det samlas massvis av bakterier som kan orsaka finnar och andra orenheter i huden i och på penseln.

Så till alla er som använder svamp, Kasta den och gå och köp en pensel!




Sminkningen - Av Mea

Hejsan!
Här kommer sminkningen som var utlovad. Sminkningen som vann var nummer 3 och här kommer en ''handledning'' hur man gör den steg för steg.
Jag visar nu hur man gör på min vän Kimmie, som jag sminkade från början
...

Steg 1:
Börja med att applicera ett tunnt lager ögonskuggsbas/primer på hela ögonlocket. Jag använder High tech lighter från makeupstore, den gör så att ögonskuggorna håller längre och gör ögonskuggsfärgerna mera ''intensiva''


Steg 2:
Applicera en turkos/ljusblå skugga ända upp till gjoblingen, tänk på att du bör ha 2 skoggor som är mörkere en denna om du ska kunna göra resten av sminkningen. Jag använde mig här av en palett från viva la diva (bild kommer i slutet av inlägget)

Steg 3:
Applicera nu en mörkare turkos skugga i ögats yttre veck eller del, som bilden under
Steg 4
Applicera nu en mörkblå eller mörkturkos skugga längst ut i slutet av den föregående ögonskuggan, se bild.
Steg 5:
Nu har ögonskuggat fått väldigt skarpa kanter, och det vill vi undvika.vi vill ha en mjukare övergång mellan ögonskuggan och ögonlocket. Då tar vi en pensel med fluffigt och mjukt hår och suddar de skarpa kanterna. Sudda även lite på självaste ögonskuggan om du inte vill ha färgerna så skarpa. Applicera även ljusblå ögonskugga på två tredjedelar av ögonlocket för att ljusa upp sminkningngen lite.
Steg 6: Ta bort överflödig ögonskugga som fallit ner under ögat. Om du vill kan du lägga på lite skugga precis under ögat ungefär som en eyeliner fast bara vid ytterkanten under ögat. Använd då en liten borste för att få rätt mängd ögonskugga. Efter det så är det klart!
Produktlista:
1. Stor och fluffig borte till att sudda ögonskuggan med
2. Lagom stor borste at lägga på ögonskugga med.
3. Liten borste för att komma åt under ögat längs med fransraden.

High teck lighter, Makeupstore (primer)

Viva la diva palett, jag använde mig av ögonskuggorna i mitten.

Mea skirver!

Hej alla söta bloggläsare!
Kände för det och slängde snabbt ihop en sminkning, Använde 3 olika ögonskuggor till denna halvsotade makeup hope u like it!
För er som undrade hur jag gjorde...
La först en ljus bronsskugga på hela ögonlocket ända upp till globlinjen
Efter det så tog jag en mörkade chokladbrun bronsskugga och la denna vid ytterkanten av ögat.
Jag suddade den längs med globlinjen och suddade in den i den andra skuggan så att det blev en mjuk övergång
Sedan tog jag en svart ögonskugga och suddade in den noggrant i globlinjen längs med den chokladfärgade.

Maja skriver♥, VECKANS FAVORIT

Världens bästa boby lotion♥
den luktar gott,den gör allt lent, kärlek till den heltenkelt!
Synd att min tar slut & dom inte säljer den här i Borås längre.
Men den finns att köpa i Växsjö,Göteborg och Stockholm som jag vet.. (finns även att klicka hem på beautyplanet.se)

Naglar till nästa nivå

Halloj, Mea här!
Nu tänker jag tipsa er om 2 budgetalternativ hur man får starka och fina naglar samt hur man kan få ett nagelack till att bli lite snyggare.
Naglestärkare från ACO 42:-
När jag köppte denna så var jag ganska skeptisk och trodde inte att den skulle funka med tanke på det billiga priset. Men jo det gjorde den, efter ca 2 månade hade jag jättebra naglar, rekommenderar verkligen denna om dina naglar är tunna sköra och ''skivlar'' sig lätt.. Det tar ett tag innan resultatet visar sig men det är det värt!
-
Nu till tips # 2 - Glitternaglar
Jag har aldrig varit en glitterperson, eller jag har aldrig uppskattat glitter.
Men på den senaste tiden har jag kommit på att det kan vara en bra lösning till att liva upp något, exemplevis nagellack. Det räcker med ett enkelt glitternagelack och ett vanligt nagelack i valfri färg. Du strycker helt enkelt på ditt vanliga nagelack i ett eller två lager beroende på och sedan låter du det torka noga, efter det så styker du på glitterlacket. Stryck gärna på 2 lager med glitterfärg, vilket ger ett finare resultat, men såklart går det lika bra med ett lager, det är ju lite individuellt! Denna ''metod'' gör även så att nagelacket håller mycket längre, ungefär som ett top coat!
Med och utan glitter.
Här använde jag ett lavendelfärgat och ett lilaglittrigt, men det ''lilaglittriga'' gav dock ingen färg (vilket var bra)

Maja skriver♥

Vill ni att jag ska göra ett video inlägg hur jag sminkar mig?
Kommentera i såfall,♥
Isåfall kan jag göra fler videos om den går bra på olika sminkningar.
XoXo Maja lundahl

3 olika av Mea!

Hej!
Jag har precis sminkat min vän Kimmie på 3 olika sätt (enbart ögonmakeup)
DÅ är min fråga till er:

Lämna en kommentar (en röst) senast 12 Januari!

Maja skriver♥

NUMMER 1:
tänk på vad du har på dig, är det festligit?,vardagligt? eller annat?
jag har ett rosa linne, så jag väljer att ta en ROSA ögonskugga.

NUMMER 2:
Ta din ögonskuggspensel och blöt ner den.

NUMMER 3:
ta och lägg en vit ögonskuggan på ögonlocket som grundfärg.

NUMMER 4:
Lägg en ljusrosa ögonskugga över ögonlocket och på ögonlocket. När du lägger över ögonlocket så följer du ögats form.

NUMMER 5:
ta en mörkrosa skugga över ögonlocket, sedan lite på sidan av ögonlocket och sudda med den vita penslen♥

Och du är klar!
Xoxo Maja Lundahl

Dagens Makeup

Regnbågseyliner, Enkel att göra och riktigt fin!

Maja skriver♥

Hey alla,
här har vi tre steg som verkligen gör resultat! Under den senaste tiden har jag provat mycket för att få en fin hy!
Mary kay är bäst när det gäller att ta bort smink,bort med finnar och andra ansiktst problem och sedan ge dig en len hud. Det är de dessa tre saker gör.
-
  • Den första största som ligger ner, tar man bort sminket med. Men du måste ta bort din ögon makeup först! och använd varmt vatten.
  • Sedan så har vi time wiss:en som är mycket använd på bilden. Men är en scrub som tar bort finnar och dom andra problemen i ansiktet. Men bästa sättet att ta bort finnar igentligen är att använda alsolsprit så dom torkar ut.
  • sedan har vi time wiss, den minsta som ger len hud! som man bara smörjer in i ansiktet.

~Kärlek till håret!

Kickstartar det första riktigta blogginlägget med att rekomendera en superduper produkt till håret
Aussie 3 minute miracle luscious long är en balsaminpackning som håller precis vad den lovar, glansigt och riktigt mjukt hår är resultatet och på bara 3 minuter dessutom!
älskar förpackningen då man bara klämmer ut ''balsamet'', alltså är det inget lock kork eller liknande, och ändå läcker den inte.
Aussie finns att köpa på Kicks , åhlens och andra liknade butiker runt 100 lappen, och tro mig det är värt det!

Mea ~ Presentation

Vem är jag då?
En tjej på 14 sommrar som har en känsla för färg och form, därav fått mitt intresse för smink.
Jag har passion för allt som har med utseendet och göra och älskar att lära ut tipsa, testa och kolla in nya skönhetsprodukter. Lite av ett beauty junk, eller något sånt...
Många personer stämplar nej för smink och säger att man använder det för att man har låg självkänsla. Jo visst kan det vara så, men personligen använder jag det för att det är så kul att testa nya looker, öva upp sina färdigheter genom att testa sig fram så lär man sig nya saker hela tiden och självklart brinner mitt intresse för det!
Min ''hobby'' (om man ska kalla det så) har funnits för smink och diverse ganska länge. Det började med någon ögonskugga man fick med i någon tidning som man premunuerade på, till några år efter då man fått sin första mascara, till tiden då man köpte en allt för mörk foundation. ja och så viadare. Men intresset har alltid funnits vid min sida.
Hår,naglar, sminkningar och recentioner kommer ni framförallt se från min sida men självklart myckert mera.
Det kommer såklart komma upp inlägg imorgon! Tills dess så får ni ha det bra!♥

--


Hey där♥
Just nu lyssnar jag på musik och är inne på facebook..
Men det är inte det jag har tänkt skriva om, jag har tänkt att berätta till er om mig och vad som fick mig få så stor känsla för utsendet!
Det började nog i fyran, då jag ville bli designer men den drömmen skulle aldrig funka, för det är ju så många som vill bli, även om jag har betyg c(vg) i syslöjd just nu, skulle de aldrig funka..alla vill ju bli designers..Så jag började tänka, vad brinner jag för mer än kläder?..jo smink och parfymer..jag började sminka mig i fyran. Många tycker man inte borde göra detta i fyran man är liten..Men ni ska bara veta hur mycket man lär sig och förbättras!
sedan i 5 då kom min första kärlek, min första parfym! den luktade så himmla gott! sedan efter det har utsendet varit en stor roll i mitt liv! jag måste alltid fixa mitt hår nu och sminka mig och bära dom bästa parfymerna..!
-
Men hur gammal är jag nu då?, jag är faktist 14 år,jag  föddes 1997 25 september kl 18.12 i Borås. Jag har brunt hår..Men är igentligen blond!jag är blond i betendet oxå..det har jag hört många gånger. Men det betyder inte att jag är ngn bimbo! Min bästa vänn heter Mea hon som oxå bloggar här..som ni nog får läsa om med!
-
OXOX Maja♥

Inlägg nummer 1

Hej där ute!
I den här nystartade bloggen kommer det handla om tja...ytlighet, skönhet...you name it!
Här kommer du följa Maja och Mea's vardag inriktat på utseendet såklart.
-
Doft,Smink,Recencioner,ansikts och kroppsvård, naglar, trutorials och självkart mycket mera så häng på i vårat skönhetståg!

RSS 2.0